Turn Signals dont work with headlights on

Offthecuh

Offthecuh

Not-quite-so-new-guy
Jul 10, 2020
11
1
Arizona
I have a 86 monte carlo base and when i turn on the headlights the turn signals stop working , ive replaced the turn signal relay and turn signal switch, any help is appreciated!
 
Offthecuh

Offthecuh

Not-quite-so-new-guy
Jul 10, 2020
11
1
Arizona
Also this maybe a seperate issue but my dash gauges all move when i use my turn signal aswell
 
500/600

500/600

G-Body Guru
Supporting Member
Nov 17, 2018
898
93
West Virginia
Do they work with only the parking lights on?
 
fleming442

fleming442

Rocket Powered Basset Hound
Dec 26, 2013
10,586
113
Gonna have to start testing then. The ground connector on the front turn signal sockets is wonky and prone to failure.
The other place these 2 circuits cross paths is the steering column. There really isn't much information to go on other than the problem listed.
When did it start?
All the bulbs good?
Brakes affect it?
Power and ground sufficient at EACH socket?
Battery good?
Alternator good (14.4v @ 3000rpm, minimum)?
Battery connections clean and secure?
To quote Nick Bolte, "there's just nothing like it on the market, today"
 
  • Like
Reactions: Offthecuh
83StreetMachine

83StreetMachine

Greasemonkey
Dec 16, 2011
212
63
Central NJ
What about the two main grounds under the dash on either side? Have you checked those?

One is below the e-brake release lever, the other below the right side of the glove box. Both 10mm bolt with captured star washer.
 
  • Agree
Reactions: fleming442
Offthecuh

Offthecuh

Not-quite-so-new-guy
Jul 10, 2020
11
1
Arizona
What about the two main grounds under the dash on either side? Have you checked those?

One is below the e-brake release lever, the other below the right side of the glove box. Both 10mm bolt with captured star washer.
I missed those, ill check them out this evening and let you know, it’s currently 109 outside, hot!
 
popeye1978

popeye1978

Greasemonkey
Jul 4, 2014
161
43
Has the source of the problem been found?
I wonder if there is something going-on with the wiring to the taillights
 
Offthecuh

Offthecuh

Not-quite-so-new-guy
Jul 10, 2020
11
1
Arizona
Has the source of the problem been found?
I wonder if there is something going-on with the wiring to the taillights
Nope not yet, checked the grounds and they look fine, i believe it was one of the results of the previous owner chopping up all the wires down there, soo much bad splicing its hard to even start at or workon, ive since then replaced and tested all fuses and replaced the headlight switch, honestly thinking about throwing in the towel and having my mechanic look at it. Im 16 and this is my first car, ive done alot to it and have really tried to test my knowledge but this is completely out of my skill level, thanks for everyones help!
 

Please support GBodyForum Sponsors

Classic Truck ConsolesDixie Restoration DepotMike's MontesP-S-TSouthside Machine PerformanceUMI Performance

contact[email protected]for info on becoming a sponsor