1982 Monte E85 Blow Thru Procharged SBC Build *PICS and VIDS ADDED***RUNNING***

wingnutks

Greasemonkey
Thread starter
Feb 15, 2016
176
93
I put the exhaust on and fired it back up today to try and warm it up and get it to idle. I couldn't get it to idle and couldnt check timing cuz I was alone.
Then my return line split and dump 3 gallons of e85 on the floor, so I'm dead in the water
 

64nailhead

Goat Herder
Supporting Member
Dec 1, 2014
2,934
113
Upstate NY
What are you using for lines? The return shouldn't be under any crazy pressure. Better to happen now I guess (??)
 

motorheadmike

Geezer
Nov 18, 2009
7,092
113
Ottawa, Ontario Canada

motorheadmike

Geezer
Nov 18, 2009
7,092
113
Ottawa, Ontario Canada

wingnutks

Greasemonkey
Thread starter
Feb 15, 2016
176
93
Sounds like your IAC is unplugged. How's the tune in the computer setup for idle speed?
I think it might be a timing problem. We set the timing at the dyno using their msd box, not sure what the timing is now, need to have my friend come over and give me a hand. Apparently going from digital boxes to analog boxes and vice versa can change timing. Need to get my fuel hose first
 

motorheadmike

Geezer
Nov 18, 2009
7,092
113
Ottawa, Ontario Canada
  • Like
Reactions: wingnutks

wingnutks

Greasemonkey
Thread starter
Feb 15, 2016
176
93
Turns out the dynos analog ignition box was about 6-7 more advanced than my digital box.
 

Similar threads

G-Body Performance Upgrades

GBodyForum is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to amazon.com. Amazon, the Amazon logo, AmazonSupply, and the AmazonSupply logo are trademarks of Amazon.com, Inc. or its affiliates.

Please support GBodyForum Sponsors

Classic Truck ConsolesDixie Restoration DepotMike's MontesP-S-TSouthside Machine PerformanceUMI Performance

ContactAdmin@GBodyForum.comfor info on becoming a sponsor