Ignition coil or not????

adrianMCmoreno

adrianMCmoreno

Not-quite-so-new-guy
Jan 12, 2017
21
3
are you saying you found the problem by testing it according to the video or did it pass that test?....if it passed the test how did you discover it was the ignition coil?
Ok so I tested the coil just like on the video and the results were in the range of passing but I swapped it out with a used one... so it was either the coil or the spring and button under it
:unsure:
 
pontiacgp

pontiacgp

Canadian Prime Minister
Mar 31, 2006
25,626
113
Kitchener, Ontario
Ok so I tested the coil just like on the video and the results were in the range of passing but I swapped it out with a used one... so it was either the coil or the spring and button under it
:unsure:
I would try the original coil with the new spring and button so you know if you have a spare coil now and to see if that test on youtube works so other guys can either use the test procedures or ignore them
 
  • Like
Reactions: Rktpwrd
fleming442

fleming442

Geezer
Dec 26, 2013
7,374
113
 
1

1980s

Not-quite-so-new-guy
Jun 26, 2019
33
8
Years ago I chased the timing on a sbc. I would set it and it would be okay for a while then the engine would ping. The mechanical advance was not rotating on the shaft because of rust. Removed the distributor, cleaned and oiled the shaft, and reinstalled it. Problem solved. Check for carbon tracking in the cap and on the rotor.
 

Please support GBodyForum Sponsors

Classic Truck ConsolesDixie Restoration DepotMike's MontesP-S-TSouthside Machine PerformanceUMI Performance

contact[email protected]for info on becoming a sponsor