Left side signal lights don’t work

M

My Camino

Not-quite-so-new-guy
May 11, 2018
29
4
8
#1
I have an 83 elcamino that the signal lights don’t work on the drivers side. The indicator on the dash lights up and stays on

When the lights are on. The light for the signal/running light on the side of the fender is very dim. And turns on when it is suppose to flash instead of just being very dim.

The signal light switch is new. And the problem was there before I changed it.

Any suggestions
 
airboatgreg

airboatgreg

Royal Smart Person
Oct 2, 2016
1,034
640
113
#2
Ground issue. Probably a bad socket
 
M

My Camino

Not-quite-so-new-guy
May 11, 2018
29
4
8
#3
Any suggestions[/QUOTE]
Ground issue. Probably a bad socket
Replaced the sockets. And I have taken the ground of. Cleaned and put back on. Then tested with a multimeter
 
84slow

84slow

Greasemonkey
Feb 6, 2017
154
40
28
Ontario.Ca
#4
Did you check to confirm if the front and back light bulbs are the correct ones With the other side. Similar thing happened with me and ended up being wrong bulb
 
M

My Camino

Not-quite-so-new-guy
May 11, 2018
29
4
8
#5
Did you check to confirm if the front and back light bulbs are the correct ones With the other side. Similar thing happened with me and ended up being wrong bulb
I un plugged the back lights from the harness under the cab. To eliminate the problem being in the back part of the harness. Nothing changed when I disconnected.
 
airboatgreg

airboatgreg

Royal Smart Person
Oct 2, 2016
1,034
640
113
#6
Do the emergency flashers work normal? if so swap out the flasher for the turn lights and the emergency flashers.
 
M

My Camino

Not-quite-so-new-guy
May 11, 2018
29
4
8
#7
Do the emergency flashers work normal? if so swap out the flasher for the turn lights and the emergency flashers.

I have it figured now. It was the signal/running light socket I replaced. But I replaced it with a push in bulb instead of the 1157 socket. I used an led bulb in this socket. The led bulbs don’t allow for the ground to be provided to the side signal light causing the same problem as the bad socket I replaced. I replaced with a 1157 socket and 1157 bulb and they worked

FYI. I i replaced the 1157 bulb with an 1157 led bulb. And it acted the same as a bad socket. The led 1157 don’t complete the circuit for the side signal lights the same way the standard 1157 do. Causes a dim side marker light and they won’t flash
 
pontiacgp

pontiacgp

Canadian Prime Minister
Mar 31, 2006
23,105
4,029
113
Kitchener, Ontario
#8
if you are wanting a brighter bulb they have them in the Silverstar edition

proxy.php?image=https%3A%2F%2Fi5.walmartimages.ca%2Fimages%2FLarge%2F01_%2Frev%2F999999-46135328701_rev.jpg%3FodnBound%3D460&hash=7031748420397c53f0e36113d5b4c71b
 

Similar threads

Please support GBodyForum Sponsors

Classic Truck Consoles Dixie Restoration Depot Mike's Montes P-S-T Southside Machine Performance UMI Performance

contact [email protected] for info on becoming a sponsor