Operation Lipstick on a Pig

fleming442

fleming442

Comic Book Super Hero
Dec 26, 2013
4,857
4,987
113
I remember you rebuilding it but thought it made some noise and had oil pressure issues afterwards??

I'm so damn busy I can't remember what day of the week it is. Pay no attention to the man behind the curtain!!
Well, yeah, it did have a weird tick in the top end, but it's gone now. I guess the oil pressure issues were fictional (I didn't know what to expect). It's been consistent aside from a strange hot idle fluctuation.
 
Clutch

Clutch

Comic Book Super Hero
Apr 7, 2017
3,349
4,577
113
Brick NJ
Well, yeah, it did have a weird tick in the top end, but it's gone now. I guess the oil pressure issues were fictional (I didn't know what to expect). It's been consistent aside from a strange hot idle fluctuation.
Fluctuation is good that means it's working(y)
 
fleming442

fleming442

Comic Book Super Hero
Dec 26, 2013
4,857
4,987
113
So, I am quickly learning how a clogged fuel filter can wreak havoc. I have a sneaky suspicion that it's the cause of all the random codes I get. This is the 3rd time I've had to clean it since completion. It's the same black dust everytime. Ethanol eating the rubber inside the AN hose? Or, residual dust from making the lines? The tank was pretty clean, the pump and sock were new, and I flushed the sender lines. :rant:
 
Clutch

Clutch

Comic Book Super Hero
Apr 7, 2017
3,349
4,577
113
Brick NJ
So, I am quickly learning how a clogged fuel filter can wreak havoc. I have a sneaky suspicion that it's the cause of all the random codes I get. This is the 3rd time I've had to clean it since completion. It's the same black dust everytime. Ethanol eating the rubber inside the AN hose? Or, residual dust from making the lines? The tank was pretty clean, the pump and sock were new, and I flushed the sender lines. :rant:
View attachment 103699 View attachment 103700 View attachment 103701
Seems like an awful lot for being left over from assembly
 
fleming442

fleming442

Comic Book Super Hero
Dec 26, 2013
4,857
4,987
113
Well even after cleaning the filter, I'm still getting a Over Lean Condition- bank 2. Could changing the exhaust do that? I didn't touch anything forward of the y-pipe, and didn't weld anything on the car. That O2 sensor only has 20k miles on it, I think. Which is bank 2, anyway?
 
olds307 and 403

olds307 and 403

Comic Book Super Hero
Oct 14, 2008
3,777
1,648
113
Melville,Saskatchewan
Is there a pre cat and post cat O2 sensor? I believe bank 2 is the post car sensor. I had to do that sensor on my Daughter's Tercel.
 
fleming442

fleming442

Comic Book Super Hero
Dec 26, 2013
4,857
4,987
113
Hmmmm, that would be the 2nd time it lost that, then. GRRRR. Allegedly, ZZP made that a no report, then while battery was unhooked during the engine rebuild, it came back on. We had to turn it back off in HP Tuners. I'll have to grab the P-code next time; I have a FSM.
 
8

81cutlass

Royal Smart Person
Feb 16, 2009
1,455
1,799
113
Western MN
I had a pypes 3" race pro on my 3800 blown 4th gen for 2 years until I cammed it and put headers on and it was loud, it would howl/scream above 3500 rpm, like hear if from a mile away at WOT. I put a vibrant 3" resonator on it and it made it a TON better. Light rumble at a 75mph cruise.
 
1evilregal

1evilregal

Royal Smart Person
Apr 23, 2009
2,366
2,115
113
Greensboro, NC
Usually bank # is before the cats, and sensor #is after the cat... bank #1 is always the same side as the #1 cylinder.
 

Please support GBodyForum Sponsors

Classic Truck Consoles Dixie Restoration Depot Mike's Montes P-S-T Southside Machine Performance UMI Performance

contact [email protected] for info on becoming a sponsor

copyright ©2018 Ripp Technical Services, All Rights Reserved.